Doceniamy prace
Agroabsolwentów

konkurs
na najlepszą pracę dyplomową AGRO

Rozstrzygnęliśmy 7. edycję Konkursu na najlepszą pracę dyplomową na temat nowoczesnego rolnictwa, zrównoważenia produkcji żywności i przemysłu rolno-spożywczego.

Celem Konkursu jest promowanie tematyki związanej z postępem, innowacyjnością i rozwojem agrobiznesu.

Laureaci

I miejsce

Paulina Gluzińska - „Mikroorganizmy glebowe jako potencjalny czynnik biologicznej metody kontroli grzybów z rodzaju Fusarium sp. w rolnictwie zrównoważonym.”
- uczelnia: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

II miejsce

Maria Pilarczyk - „Projekt modelu wdrożenia nowoczesnych technologii z zakresu rolnictwa 4.0 w wybranym przedsiębiorstwie.”
- uczelnia: Politechnika Częstochowska

III miejsce ex aequo

Marcin Szelągiewicz - „Projekt zarządzania procesem produkcji wybranego gatunku rośliny uprawnej.”
- uczelnia: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu


Daria Łądkiewicz - „Projekt mobilnego systemu wizyjnej identyfikacji pasożytniczych chorób roślin w uprawach szklarniowych i gruntowych.”
- uczelnia: Politechnika Krakowska

Nagrody specjalne Partnerów Konkursu otrzymają:

Farm Frites Poland S.A. – zwiedzanie fabryki i gospodarstwa rolnego Farm Frites Poland S.A.

Adam Koźlik - „Opracowanie biblioteki języka Python służącej detekcji i wektoryzacji stref zauważalnych zmian chorobowych roślin na polach uprawnych.”
- uczelnia: Politechnika Wrocławska

Timac Agro Polska Sp. z o.o. – propozycja stażu

Jakub Światłowski - „Porównanie zastosowanej biostymulacji na wzmocnienie odporności roślin kukurydzy (Zea mays L.) na stresy środowiskowe.”
- uczelnia: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Paulina Gluzińska - „Mikroorganizmy glebowe jako potencjalny czynnik biologicznej metody kontroli grzybów z rodzaju Fusarium sp. w rolnictwie zrównoważonym."
- uczelnia: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

OSI Food Solutions Poland Sp. z o.o. – propozycja stażu

Magdalena Bilecka - „Oznaczanie zawartości antybiotyków w mięsie drobiowym oraz ocena wpływu obróbki termicznej na ich stężenie.”
- uczelnia: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Statystyki konkursu


Nadesłano 30 prac
Kobiety
22
Kobiety
Mężczyźni
8
Mężczyźni
Liczba prac wg rodzaju
Magisterska
17
Magisterska
Licencjacka
5
Licencjacka
Inżynierska
8
Inżynierska
Najwięcej prac powstało na Uczelniach
Uczelnia
3
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Uczelnia
2
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

Uniwersytet Łódzki

Uniwersytet Opolski

Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołątaja w Krakowie
Organizator:
Partnerzy:
Logo - Polskie Stwoarzyszenie Zrównoważonego Rolnictwa i Żywności Logo - farm frites poland Logo - Timac Agro Polska Sp. z o.o. Logo - OSI Food Solutions Poland Sp. z o.o. Logo McDonald
Partnerzy Medialni:
Logo - agronews Logo - pwr Logo - apra Logo - Agronomist