Agenda

  • 13:00 - 13:15

    Powitanie przez przedstawicieli
    Banku BNP Paribas

  • 13:15 - 13:35

    Green Deal i Farm to Fork – nowy paradygmat rozwoju społeczno-gospodarczego?

    Peter Schmidt, Przewodniczący Sekcji Rolnictwa, Rozwoju Wsi i Środowiska Naturalnego, Europejski Komitet Ekonomiczno-Społeczny
  • 13:35 - 14:05

    Panel Transformacja gospodarcza -

    prof. Jerzy Hausner, Przewodniczący Rady Programowej Open Eyes Economy Summit, Fundacja GAP
    Przemek Gdański, Prezes Zarządu BNP Paribas Bank Polska S.A.
  • 14:05 - 14:35

    Perspektywa krajów UE na Green Deal – debata reprezentantów przedstawicielstw dyplomatycznych i gospodarczych

    Marie-Christine Le Gal – Radca ds. Rolnych Polska, Węgry, Estonia, Łotwa, Litwa, Ambasada Francji w Polsce
    Carolien Spaans – Radca Rolny w Ambasadzie Królestwa Niderlandów w Warszawie
    Friedemann Kraft - Radca ds. Wyżywienia i Rolnictwa, Ambasada Republiki Federalnej Niemiec w Polsce
    Peter Michael Heller – Chief Advisor, The Danish Agriculture & Food Council
  • 14:35 - 15:00

    Perspektywa krajów pozaunijnych na Green Deal – debata reprezentantów przedstawicielstw dyplomatycznych i gospodarczych

    Tatiana Palermo Założycielka i Prezes Palermo Strategic Consulting LLC, Wiceprzewodniczący Okrągłego Stołu Rolniczego w Waszyngtonie
    Dariusz Szymczycha Wiceprezes Polsko-Ukraińskiej Izby Gospodarczej
    Alicia Hernandez Radca ds. Rolnych Polska, Bułgaria, Rumunia, Estonia, Łotwa i Litwa Ambasada USA w Warszawie
    Francis Dorsemaine Radca Handlowy w Ambasadzie Kanady w Polsce
  • 15:00 - 15:20

    Prezentacja Bartosza Urbaniaka, Szefa Bankowości Food & Agro BNP Paribas na Europę Środkowo-Wschodnią i Afrykę

  • 15:20 - 15:50

    Power speech – David Rowan, Redaktor Naczelny brytyjskiego wydania WIRED.

  • 15:50 - 16:30

    „From Farm to Fork – zrównoważona produkcja żywności dla przyszłych pokoleń” – panele tematyczne:

    »Rolnictwo: Zmiany w produkcji pierwotnej dla wdrażania Europejskiego Zielonego Ładu
    Moderator: Anna Rychlik
    Paneliści:
    Małgorzata Bojańczyk, Dyrektor Polskiego Stowarzyszenia Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”
    Grzegorz Brodziak Dyrektor Zarządzający Goodvalley
    Jarosław Wańkowicz ǀ Raw Material Supply Chain Director Farm Frites Poland SA
    »Przetwórstwo spożywcze: Konkurencyjne i zrównoważone przetwórstwo żywności
    Moderator : Lucjan Paszkiewicz
    Paneliści:
    Marcin Czarnecki - Prezes Zarządu, Bakalland
    Rafał Gruszeczka CFO, Grupa Maspex
    Michał Szafryna, General Product Manager, De Heus
    »Konsument: Konsument na progu zielonych zmian
    Moderator: Arkadiusz Wódkowski
    Paneliści:
    Barbara Kowalska Dyrektor ds Jakości i Zrównoważonego Rozwoju Carrefour Polska
    Honorata Jarocka – Senior Food & Drink Analyst, Mintel
    Konrad Wacławik – Head of Retailer Services Poland, Nielsen
  • 16:30 - 16:45

    Podsumowanie i wnioski

Ta strona używa cookies celem umożliwienia rejestracji uczestników wydarzenia i obsługi procesów pokrewnych. Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Akceptuję